La Màgica

Direcció: Joanot Cortès

Guió: Jordi Castells, Joanot Cortès i Ramon Mas

Edició: Jordi Castells

Producció: Jordi Castells i Joanot Cortès

Música Original: Ivan Lorenzo

So Directe: Ramon Mas

Postproducció d’Audio: Ivan Lorenzo

Foto Fixa: Gal·la Miserachs

Efectes Especials: Toni Cors

Agraïments: Jordi Pujiula, Residència Geriàtrica Maria Gay, Teatre de Sant Narcís, Xavier Blanch, Lluís Huedo, Albert Guàrdia, Bar Ca la Carme, Piscina Municipal de Folgueroles i a tots els avis que ens han ajudat a descobrir la Màgica.

“La gent i la canalla corríem a aquella casa per anar a veure la Màgica… i algú de la colla deia que la veia, i els altres no veiem res…”

El nom de La Màgica fa referència a unes llums misterioses que apareixien de nit sobre certes cases de Folgueroles (i d’altres pobles) i que tenien aterrits als seus habitants. El curt barreja documental i ficció per proposar una reflexió sobre qui o què hi havia al darrera d’aquestes imatges lluminoses, i traça un paral·lelisme amb l’actualitat per mostrar com el poder utilitza el control de la tècnica i el domini de la imatge per sotmetre el poble a través de la por.

Hi intervenen: Carme Torrents, Dolors Prat i Dolors Bonada, Miquelina Riera, Assumpta Bigues, Núria Verdaguer, Maria Teresa Andreu, Maria Rosa, Lluís “Planeta”, Enric Noguer, Cinto “Petxu”, Joan Casadevall, Josep Riera, Manel Valls, Assumpció Verdaguer i Cinto Torrents.

Rodat a Folgueroles, Girona i Salt.

Premi Bis-B al Festival Julius de Vic 2012. http://www.festivaljulius.com

Més informació

Projectes relacionats