Kanema

A Nossa Escola, Moçambic 2005

Projecte de documental col·lectiu a l’escola Primaria Completa do Bairro Triumfo, Maputo, Moçambic 2005, sota la direcció de Tiago Borges Coelho i Joanot Cortès.

Participació voluntària i conjunta del grup ESH! (Escoles sense SIDA) en la realització i projecció pública de 10 minidocumentals que mostren el dia a dia de l’escola primària a través de la seva mirada.
Creació regular i periòdica de diferents miniproductes. audiovisuals (dibuixos, fotografies, diapositives, stop-motion, clips, cançons, ….) resultat pràctic dels coneixements teòrics transmesos en cadascun dels tallers.
Creació del “Fundo Artístico da Escola Primaria Completa do Bairro Triumfo” i la difusió del seu contingut a través d’exposicions itinerants per les escoles del país.
Projecció col·letiva dels resultats finals a tots els alumnes de l’escola.

“tous les enfants sont des acteurs”
Jean-Luc Godard

“It’s a beautiful vision of filmmaking as an empowering practice that is open to anyone”
Ros Gray (investigadora de la Goldsmith University)

Kanema, associació pel documental pedagògic, és un grup de joves de diferents cultures i disciplines artístiques i pedagògiques interessats en las potencialitats de l’animació sòcio-cultural i la pedagogia de l’audiovisual en els països del sud, per tal d’apropar una visió diferent als països occidentals.