Flors de Cinema

Direcció i edició: Joanot Cortès
Coordinació: Anna Carpena
Producció: Museu del Cinema de Girona
Edicions: 2013-2017
A qui s’adreça: grups escolars d’ESO i batxillerat.

Girona, flors de cinema és un taller de producció documental col.lectiva que vol oferir a les escoles participants les eines i les tècniques bàsiques per aprendre a convertir en imatges les histories de les persones, visitants, artistes, espais que participen en l’exposició Temps de Flors. 

Cada grup escolar filma les històries, les persones i els espais de Temps de Flors. per tal de mostar la seva diferent mirada sobre el Temps de Flors. 

Les filmacions dels joves s’inspiren en les primeres pel.lícules de la historia que van ser gravades amb l’aparell que els Germans Lumière van inventar, el cinematògraf, el qual va permetre retratar la vida quotidiana de la seva època. Les pel.lícules que van gravar eren d’un únic pla, amb una durada aproximada d’un minut i gravades amb càmera fixa.

Objectius:

– Aprendre a mirar la realitat amb atenció, a pensar o intuir com donar fomra a les idees i a descobrir una nova manera de relacionar-se amb el món i amb els altres.
– Documentar la vida de l’exposició Temps de Flors en diferents espais representatius de l’exposició a partir de la mirada dels joves participants.
– Conèixer, a partir de l’exposició de flors, la varietat de manifestacions que tenen com escenari molts espais recuperats del Barri Vell.

Més informació