ART KM0. La Volta de Sant Narcís

Art KM0 és un mosaic de creadors i creacions que han passat per la Volta de Sant Narcís durant els seus primers 2 anys de vida. Una experiència creativa de transformació urbana i social a través de l’art i la cultura.

Amb la participació de: Maria Cabrera, Pol Ballonga, Xavi Bové, Quelic Berga, Jan Barceló, Pere Peña, Ferran Durà, Jordi Herranz, Gal·la Miserachs, Marta Sureda, Joanot Cortès, Fèlix Vinyals, Kota Nomi, Mechu López, Ander Agudo, Joanic Geniut, Marta Salvador, Impàs Dansa, Octavi Serra, Clara Romaní.

Direcció, càmera i edició: Joanot Cortès
Documentació i guió: Marta Sureda, Víctor Masferrer, Joanot Cortès
Ajudants de càmera i edició: Anna Mitjà, Cristina Lliurat, Quelic Berga, Àlex Casas
Fotografia fixa: Carles Palacio, Arnau Oriol, Joanot Cortès
Grafisme: Gal·la Miserachs
Durada: 48 min Format HD (1920×1080) Stereo

El artista prolonga el privilegio de la curiosidad de la infancia mucho más allá de los límites de esa edad. Toca, palpa, calcula el peso, mide el espacio, modela la fluidez del aire para prefigurar en él la forma; acaricia la corteza de todas las cosas y con el lenguaje del tacto compone el lenguaje de la vista: un tono cálido, otro frío; un tono pesado, otro hueco; una línea dura, otra blanda.
“Elogio de la mano” de Henri Focillon

Entenc l’art com una manera de mirar, com una deformació feliç de la percepció: com per exemple sentir de cop, buidat de significat i dels ecos de la tradició, el soroll que fan les paraules en ser dites. Entenc La Volta com una manera de mirar, obstinadament, la bretxa per on s’escolen aquests sentits verges de les paraules, de les imatges, dels sons i de les formes de les coses: d’aquí que al vídeo hi hagi tantes mans, tants de porus, tanta brutícia a les puntes dels dits, tanta aigua clara dins dels ulls que s’obren i es tanquen, tanta obsessió pel pla primer en la manera com en Joanot mira i enfoca. Interessa l’osca, el porus, la suor, l’estella petita de la fusta, la terra que pinta els peus i la línia de fosca que s’acumula entre l’ungla i la pell del dit.

Maria Cabrera