Documental

Documentals d’autor de Joanot Cortès.
“He viatjat i filmat per Espanya, Portugal, Bèlgica, Estònia, Nicaragua, Moçambic, Camerun, Guinea Equatorial, i el Sàhara Occidental, treballant en col·laboració amb universitats, escoles, organitzacions i centres d’art d’arreu del món en diferents projectes relacionats amb la cultura, l’art, la pedagogia i el cinema documental.

He estat seleccionat com a documentalista per al projecte de cooperació artística “Creo en África“ produït per l’AECI i la Fábrica a Moçambic, he rebut la beca Bòlit Mentor amb el projecte Girona.doc, i la beca KREAS a la creació artística de l’Ajuntament de Girona per a la producció del llargmetratge documental Òrbita Güell sobre la vida i obra del creador banyolí Lluís Güell.

En el darrer any he treballat com a director de fotografia en el documental Casa de ningú dirigit per Ingrid Guardiola, i he editat el llargemtratge de ficció El Vent és Això del director gironí Pere Vilà.

Sempre he buscat les històries de les persones i espais que m’emocionen, treballant la casualitat i la intuició per poder produir amb llibertat, i aconseguir traspassar l’emoció vital en imatges. Les meves obres han estat projectades i premiades en festivals de cinema documental, certàmens artístics, museus i galeries d’art a nivell nacional i internacional.”